Regnbågsfilt av restgarner

En virkad regnbågsfilt är klar! Ett långsamt projekt, men ett som jag är riktigt nöjd med i slutändan. Är det inte lite typiskt också att bli klar med något jättevarmt mitt i sommaren? Så är det iallafall med filten. Den får nog fortsätta ligga i sin prydliga hög i soffan ett tag till, men till hösten kommer den att värma gott.
Virkad filt
Mönster: Bohemian Oasis från Drops
Garn: Strumpgarn från Opal och blandade restgarner
Virknål: 4,5 mm
Ravelry
Virkad filt
Det har tagit mig knappt ett och ett halvt år att bli klar med filten. Men med tanke på antalet rutor som skulle virkas och sedan sättas ihop känns det inte så väldigt mycket faktiskt. Jag har haft ett par små uppehåll under tiden, men inte så långa att de drar av något nämnvärt från tillverkningstiden. Jag har också haft en hel del annat på gång under tiden och jag tog till rutorna när jag behövde något litet projekt. Därför är ganska många av rutorna är tillverkade på buss eller spårvagn, men det var också ett bra projekt att ta fram om jag var extra trött en kväll.
Virkad filt
Mönstret kommer från Drops, men jag har modifierat det lite för att passa mig. Jag hade en bild av olikfärgade cirklar i enfärgade fyrkanter, men i originalmönstret blev mitten inte så cirkelformad som jag ville. Därför minskade jag antalet grupper i cirkeln från 16 till 12. Det gjorde även rutan lite mindre. För att ha något att gå på bestämde jag att filten skulle bli ungefär 1 x 1,5 m, vilket innebär 10 x 15 rutor.
Virkad filt
Garnet som jag har använt är en blandning av ullgarn med ungefär sockgarnstjocklek — ca 150 – 200 m / 50 g. Mittcirklarna är mest restgarner och det gråa runtom nyköpt. Jag började med att använda mina egna restgarner från strump- och sjalprojekt och sedan länsade jag mammas garnlåda, där även farmors restgarner fanns. Efter det började jag ta snuttar från nya garner också. Någon gång när jag hade gjort drygt 100 rutor började jag fundera på hur jag ville sätta ihop rutorna och uppfann en regnbåge. Då kom jag även fram till vilka färger som fattades och började göra medvetna val i vad jag virkade.

I love my rainbow blanket! Though it’s to warm to use it now. I’ve used mostly scraps from different sock and shawl projects, but I also raided my mothers and grandmothers stash of leftover yarn and used some new too. The pattern is a slightly modified Drops-pattern.

Annonser

2 tankar om “Regnbågsfilt av restgarner

  1. Hej
    Vilken fin virkad filt – jättefin kombination av färger. Och så skön den blir till hösten och vintern varm i både färg och material.
    Hälsningar Fröken Slöjd
    Ps. Du skriver trevligt om alla dina klädsömnadsprojekt också vilket får mig sugen på att ta tag i mina tyghögar. Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s