Nya stickade strumpor: Firestarter

De här strumpor har varit min ta-med-stickning sedan december någon gång och jag närde länge ett hopp om att de skulle bli klara medan de fortfarande skulle behövas i mina kängor. Men den tiden är förbi. Däremot kan de vara bra att ha för att värma strumpbyxfötter här hemma ett tag till tror jag (jag behöll dem på efter att jag tog bilderna i förmiddags…). Jag är nöjd hursomhelst och det kommer ju en vinter till, som någon sa när jag klagade över att vinterklänningen blev klar på våren.

Stickade strumpor

Mönster: Firestarter
Garn och stickor: Frost från Svarta Fåret och 2,5 mm stickor
Ravelryprojekt

Jag valde mönstret eftersom jag ville ha något enkelt, men ändå roligt att sticka. Eftersom jag stickade två par som bröllopspresenter för snart två år sedan visste jag att Firestarter uppfyller kriterierna. Dessutom ville jag ta reda på hur den här varianten av tå-upp-strumpor passar mina fötter.
Stickade strumpor
Svaret är att strumporna passar mig bra. Möjligen skulle de ha kunnat vara en aning kortare. På bilden rakt framifrån syns det att det finns lite extra strumpa vid tårna, men inte mycket. Jag följde mönstrets instruktioner för en storlek 37-39 och fick strumpor som är lite för långa för mina 39-40, så det är nog lite fel på min stickfasthet (jag fuskade och kollade inte innan).
Stickade strumpor
När jag höll på den andra strumpan var jag nog lite otålig att bli klar, för jag glömde att kolla så att jag hade rätt antal mönstersatser på skaftet. Det upptäckte jag först när jag provade strumporna efter att jag hade maskat av och märkte att skaften var olika långa. Jag löste det genom att sticka lagom många varv extra i resår. Min inre perfektionist kan inte leva med olika långa skaft, men fyra eller fem mönstersatser spelar visst ingen roll.

PS. Jag upptäckte precis att en hel del av länkarna på stickningssidan bara går till bilden. Ska fixa omgående! DS.

These socks have been my bring-along knitting since December. I was hoping to finish them in time for them to actually be needed in my boots, but no it’s spring now. Still, they’re quite cozy to wear over tights at home. I chose the pattern since I knew that it would be easy but still fun to knit.

Annonser

2 thoughts on “Nya stickade strumpor: Firestarter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s