Nästan svart halsduk

Lagom till att kylan kom till Göteborg blev min sambos halsduk klar. Egentligen var den färdigstickad redan i början av december, men sedan tog det evigheter att fästa alla femtielva trådarna. När det var klart blev halsduken ändå liggande i en oblockad liten hög i ytterligare några veckor. Sedan blev det till slut minusgrader, så att den faktiskt behövdes och då fixade jag det sista.

johnhalsduk1
Mönster: Kex Scarf av Stephen West
Garn: Sandnes Duo (Merinoull/bomull)
Stickor: 4 mm

johnhalsduk2

Mannen på bilderna verkar tycka att halsduken är perfekt – åtminstone är det vad han säger till mig. Den kliar och sticks inte. Den är lång nog att räcka flera varv runt halsen. Den är lagom dov i färgerna. Apropå det, så syftar det här inläggets titel, Nästan svart halsduk, just på färgvalet. Hade han fått bestämma helt själv hade han fått en svart halsduk, men han insåg att det skulle bli tråkigt att sticka. Därför fick jag välja ett mönster med färger, men han var med och valde ut dem så att de skulle bli rätt.
johnhalsduk3
Det här var en trevlig stickning som har fått följa med på de flesta stickcaféerna under hösten. Den var enkel men ändå tillräckligt omväxlande för att motivera mig att fortsätta. Mönstret kändes välskrivet och lättförståeligt. Jag är faktiskt lite sugen på att sticka något annat av Stephen West, hans randiga sjalar är riktigt fina.

As the cold finally came to Gothenburg I finished this scarf for my boyfriend. He thinks it’s quite perfect, he tells me. It doesn’t itch, is long enough to reach several times around the neck and has dark enough colours. This was a very nice project that got to come along to most of the Sip ‘n’ Knit meetings this autumn. It was simple, but interesting enough to keep me motivated to go on.

Annonser

4 thoughts on “Nästan svart halsduk

  1. Ping: Busstickningarna | Lite Av Varje

  2. Ping: Stickad bebisfilt | Lite Av Varje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s