Toffelhjälte?

Jag har nog nämnt de kalla golven i vår lägenhet… Alltså behöver man tofflor här och mina fårskinnstofflor har en stor mun rakt över tårna på högerfoten, som jag inte ids laga. Varför laga något när man kan sticka något helt nytt? Ok, kanske inte ett hållbart argument, men det var vad jag tänkte när jag letade runt på Ravelry och hittade ett så fint mönster att jag t o m var beredd att betala för det.
Tofflor
Mönster: Stippers
Garn: ONline Linie 226 Outland
Stickor: 6 mm rundsticka
Tofflor
Garnet var kanske inte det perfekta valet då det dels är lite tunnare än angivet i mönstret och dels ganska effektivt döljer flätan i kanten. Det är jag lite besviken över eftersom det var just den detaljen som jag föll för i mönstret. Men flätan har även funktionen av att stabilisera kanten, så helt förgäves är den inte.
Tofflor
Jag ville ha lite mer stabilitet och isolering under tofflorna, så jag har sytt på separata yllesulor på dem. Sulorna är gjorda av gammal militärfilt, som jag hade några småbitar kvar av från mina lajvarår. Jag gjorde sulorna genom att rita av min fot och sedan nåla fast sulan på tofflan medan jag hade den på mig, för att få med sträckningen (hur kommer det sig att jag kan uttrycka det här bättre på engelska?). Till slut sydde jag fast den med strumpgarn och langettstygn.

I had decided that I needed new slippers due to our cold floors and then I found this nice pattern, that I even wanted to pay for!

To make the slippers a bit more stable and insulating towards cold floors, I sewed woolen soles onto them. The soles are made from some scraps of surplus military blanket that I had lying around. I basically traced my foot and pinned the sole onto the slipper while wearing it, thus taking stretching into account.

I’m a little dissapointed that the braided cable isn’t more visible, but I could have guessed with this yarn. If/when I make more of these, I’ll use a solid colour yarn that is also less fluffy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s