Bröllopsstrumpor

När mina vänner gifte sig förra helgen kändes det självklart att jag skulle ge dem något som jag har tillverkat själv. Problemet är bara att de är rätt kreativa själva och bruden är en av dem som inspirerade mig till att börja sticka. Till slut kom jag på något som hon inte skulle göra själv: Strumpor! Av någon anledning (som är något oklar för mig) stickar hon inte strumpor, så vad kunde passa bättre när jag dessutom hade fått det perfekta garnet för henne på Sinterklaas? När jag valde mönstret hade jag ett par krav: 1) Jag ville prova att sticka strumpor från tån och uppåt. 2) Det skulle vara relativt enkelt för att inte konfliktera med färgskiftningarna i garnet och helst ha någon form av flätmönster. Det lyckades ganska väl att uppfyllas.

Mönster: Firestarter
Garn: Crazy Zauberball och Regia Hand-Dye Effect.
Stickor: 2,5 mm och 3 mm rundsticka.

Mönstret fanns bara i en storlek och för att kunna sticka likadana strumpor till både bruden och brudgummen fick jag göra några ändringar på egen hand. Till de gråorangea strumporna gjorde jag ett ökningsvarv till i tån och jag stickade en extra upprepning av flätmönstret på både foten och benet. Förhoppningsvis har jag lyckats få till rätt storlekar – än så länge har jag inte fått någon rapport om detta.

Zauberballgarnet var riktigt härligt att sticka i och jag älskar färgövergångarna. Det känns som ett par ganska lyxiga strumpor. Att välja garn till brudgummens strumpor var lite svårare. Dels hade jag inte en lika klar bild av vilken färg som skulle vara rätt och dels var det svårt att få tag i ett garn med långa färgskiftningar. Den lokala garnaffären i Eindhoven hade visserligen ganska mycket strumpgarn, men inget som riktigt fångade mig. Det fick bli det här Regiagarnet, men jag kommer nog att undvika det i fortsättningen. Det var ganska löst spunnet och hade en separat, tunn tråd i sig, så det splittrades väldigt lätt. Men det blev snygga strumpor åtminstone.

Annonser

One thought on “Bröllopsstrumpor

  1. Ping: Nya stickade strumpor: Firestarter | Lite Av Varje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s