Blått garn

I julklapp från min kära mor fick jag tre härvor blått garn, vilket fick mig att konstatera att jag har en del garn i olika blåa nyanser. Kanske inte jättemycket, men med tanke på att min garnsamling får plats i två ganska små papplådor från IKEA är det faktiskt ganska mycket av det som inte är rester som är blått. Speciellt med tanke på att jag inte är jätteförtjust i färgen.

Garnet jag fick av mamma är entrådigt från Ullcentrum på Öland. Första tanken med så tunt garn är en sjal, men en lätt och tunn tröja kanske är mer användbart. Jag måste bara hitta ett mönster som är intressant att sticka men som ändå inte blir uppslukat av nyansskiftningarna i garnet.

Jag fick ju även en Zauberball i blå nyanser på Sinterklaas. Strumpgarn, men jag tycker att det är lite för fint och mjukt för att slitas i mina skor. Av erfarenhet vet jag att man får ut en lång halsduk av ett sådant nystan, men det var rätt tråkigt att sticka i längden.

Till sist har jag kvar en del av det blåa garn som jag köpte på en loppmarknad i München. Jag tror att jag har ungefär 150 g av det tjocka ljusblå, efter att ha stickat mössa av en härva. Jag har en idé för en axelvärmare/sjal/bolero som behöver ett tjockt garn. Men troligen inte det här, färgen skulle inte fungera så bra ihop med annat som finns i min garderob, är jag rädd.

Annonser

One thought on “Blått garn

  1. Ping: Bröllopsstrumpor « Lite Av Varje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s