Pfirsisch

I början av veckan blev min Bitterroot-sjal, som jag ju döpt till Pfirsisch, färdig. Väldigt, väldigt fin blev den efter en dag på sträckbänken. Lätt och luftig att se och ta på, men värmande att ha om halsen. Det senare testade jag på en kvällspromenad, annars är det för varmt här.

Garnet är Merino Soft från GGH, en tysk garntillverkare. Det är obetydligt tjockare än strumpgarn. Jag tycker att det var trevligt att handskas med, möjligen hade det en tendens att dela sig lite för lätt. Det är inte riktigt så mjukt som andra merinogarn som jag klappat, men absolut inte stickigt.

Jag är väldigt nöjd med min sjal, kanske lite extra för att det är min första. Mönstret gick väldigt fort att sticka när jag kom in i det. Det är i princip samma upprepningar på varje varv. Bara lite förskjutningar skiljer de olika diagrammen åt. Detta gjorde dock att jag blev lite uttråkad då och då, speciellt på de långa varven mot slutet. Stickar jag en sjal till, vilket jag nog gör, så ska jag välja ett mönster med mer variation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s