Sjalbit(en)

Hela våren har jag gått och velat sticka en spetssjal. Redan när jag började på koftan stod det mellan den och en sjal. Av någon anledning blev det kofta först. Men nu när den snart är klar, så har jag återkommit till sjalen.

En Bitterroot är det tänkt att det ska bli. På bilden ovan har jag provstickat den första mönsterrapporten i garn som blev över från pojkvänsstrumporna. Fint blev det, men nu är det upprepat igen eftersom jag hade andra planer för det lilla nystanet.

Istället ska jag använda ett merinogarn som jag inhandlade igår. Färgen är ungefär samma i verkligeheten som på bilden och garnet är mjukt och fint. Affären där jag köpte det är väldigt liten och gullig, med fina garner från golv till tak. Även en hjälpsam dam som jag vågade be om råd på min ännu lite knaggliga tyska.

Annonser

2 thoughts on “Sjalbit(en)

  1. Den sjalen ser fin ut.
    Ser att du är i Tyskland, har du hittat några trevliga tyska stickbloggar får du gärna tipsa mig. Skulle vara roligt att försöka hålla igång tyskan man en gång lärt sig. 🙂

    • Än så länge har jag inte hittat några kul, men så har jag inte letat jättemycket. Gjorde ett försök i höstas när jag bestämt mig för att åka, men det rann ut i sanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s