Blackrose-strumpa

Jag har nog snöat in lite på det här med att sticka omaka par, eftersom jag gör det även med strumpor. Men det är ju praktiskt: jag får pröva fler olika mönster och slipper drabbas av det tråkiga i att sticka två likadana. Den här gången är det dessutom så att jag hade två nystan av samma garn, men i olika färger, så strumporna skulle ändå blivit olika.

Den första strumpan, tillika höger, stickades enligt mönstret ”Blackrose”. Spetsbården var trevlig och lagom lätt att sticka. Spets är trevligt eftersom det händer något på nästan varje varv. Man behöver inte sitta och sticka oändliga varv med räta maskor hela tiden. Och sen blir det ju fint också.

Ett misstag jag gjorde när jag började på strumpan var att försöka sticka magic-loop med en för kort rundsticka. Detta resulterade i en del ”förstorade maskor” eller vad man ska kalla det. Jag insåg dock ganska snabbt att det var dumt och bytte till strumpstickor istället. Efter det var allt frid och fröjd. På det hela taget känns det som att det gick snabbt och smidigt att sticka denna strumpa. Jag börjar kanske komma in i stickandet ordentligt nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s