Kjol till klänning

Nu är sommarens första projekt avslutat och jag är mycket nöjd. Inspirerad av Petronella har jag sytt om en ärvd kjol till en sval sommarklänning. Egentligen tilltalar färgerna mig inte riktigt, lite väl ljus pastell, men som sommarklänning funkar det.

Kjol till klänning

Livet, som är det jag tillverkat, är prinsesskuret och i princip gjort efter ett färdigt mönster. Jag bara fixade så att det blev axellöst. Tyget som jag klippte av i nederkant räckte precis till hela livet, inklusive infodringar. Eftersom kjolen är knäppt i sidan med några knappar fortsatte jag med knappar i sidan av livet också. De är nog lite väl gula egentligen, men de funkar och är nog bättre än rent vita.

Jag är riktigt nöjd med klänningen och väntar bara på ett tillfälle att använda den. Min första tanke var midsommar, men nu verkar det som att det ska bli svalt då. Förhoppningsvis kommer det någon trevlig varm kväll i sommar när jag vill vara lite fin.

PS. Jag ber om ursäkt för den fula redigeringen av bilderna. Jag har ingen fri vägg i lägenheten, så för att slippa bokhyllor och diskställ i bakgrunden tog jag helt enkelt bort den. Resultaten är ju sådär. Dessutom pixlade det till sig när jag förminskade…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s