Ekologiska aprikoser

Ibland köper jag torkade aprikoser för att ha i min müsli eller som små mellanmål (godis…). För det mesta är det den vanliga orangea varianten, men i veckan bestämde jag mig för att prova ekologiska istället. De ser inte alls lika attraktiva ut eftersom de är bruna istället för orangea. Färgen beror på att de inte innehåller konserveringsmedlet E220 (svaveldioxid), vilket jag lärde mig i skolan förra året. Även smaken är något annorlunda jämfört med den traditionella varianten. Jag skulle beskriva den som mindre söt och insmickrande.

När jag stoppade den första aprikosen i munnen på väg hem från affären fick jag lite av en chock eftersom jag inte väntade mig någon smakskillnad. Då var smaken inte alls angenäm, men redan den andra var riktigt god och nu tycker jag nog bättre om den ”ekologiska smaken”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s