Recept: Rabarberpaj

Nu har rabarbersäsongen satt igång ordentligt. Det är egentligen fantastiskt vilken växtkraft det finns i dem. Mina föräldrar har ett par ordentliga ”plantor” som tål att man plockar en hel del från dem under sommaren. Att de växer precis intill komposten gör väl sitt till för växtkraften hos just dem, kan jag tänka. Jag har hittills blivit bjuden på rabarberpaj två gånger den senaste tiden när jag varit hemhemma och ätit söndagsmiddag.

Den pajen är helt fantastiskt god och jag kan inte låta bli att dela med mig av receptet. Dessutom går den väldigt snabbt att göra eftersom man tillagar den i mikrovågsugnen. Smuldegen går även bra att använda till äpplen eller bär av olika slag.

Rabarberpaj

  • 500 g rabarber
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ – 1 dl socker
  • ½ msk potatismjöl

Ansa rabarberstjälkarna och skär demi tunna skivor. Lägg dem i en pajform.

Blanda farinsocker, havregryn och mjöl. Smält smöret/margarinet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en smulig ”deg”.

Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern.

Bred ut smulorna över rabarbern.

Tillaga utan lock på full effekt (750 W) i mikrovågsugn i 6 – 8 minuter.

Om äpplen används istället för rabarber ersätts socker och potatismjölsblandningen med 1 tsk kanel.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s