Recept: Pasta med ost- och skinksås

Med kassler eller rökt skinka i bit och crème fraiche kan man skapa flera goda pastasåser. Min favorit är nog ost- och skinksås, men currysås är inte heller dumt. Gemensamt är att de är snabba och lätta att laga, om än inte speciellt originella.

Ost- och skinksås (4 portioner)

  • 400 g kassler eller rökt skinka i bit
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 1-2 msk torkad parmesankopia

Dela kasslern i tärningar med ca 1 cm sida. Skala och hacka löken.

Fräs löken i en stekpanna. Tillsätt sedan kasslern och låt den fräsa med.

Rör ned crème fraichen. Pressa i vitlöken och krydda med osten och eventuellt svartpeppar.

Låt såsen koka upp och puttra några minuter. Vill du ha mer sås kan du blanda i någon deciliter vatten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s