Recept: Gulaschsoppa

Det är är egentligen inte ett klassiskt vår- och sommarrecept, utan mer något man tänker sig en mörk höstkväll. Men det är gott och går bra att lite när som helst enligt mig. Ursprungligen kommer receptet från någon av mammas alla samlingar, vad jag minns är det från en som handlar om ganska snabb mat. Sedan har jag givetvis modifierat det litegrann. Röran som man får innan vätskan tillsätts går bra att använda till t ex pirogfyllning.

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa (4 port)

  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 4 normalstora potatisar
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ msk franska örter eller oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l köttbuljong (2 tärningar + 1 l vatten)

Kärna ur paprikan och skala löken. Skär i bitar och kör i matbredare eller mixe till ett jämnt mos.

Skala potatisen och tärna den fint – ca 1 cm tärningar.

Bryn köttfärsen i margarin i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Tillsätt moset och rör om. Rör ner tomatpuré, ajvar relish, paprikapulver, örter och pressa i vitlöksklyftan.

Tillsätt potatisen och buljongen och koka allt mjukt i 10-12 minuter.

Servera med gott bröd och kanske en klick matyougurt eller creme fraiche.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s