Recept: Pasta med tonfisksås

Den här pastasåsen är en riktigt god vardagsrätt enligt mig. Snabb är den också, har man pasta med lång koktid och mycket vatten är det bra att sätta på det innan man börjar med såsen. Det är lite svårt att säga vad såsen egentligen smakar. Tonfisk, dill och tomat är nog mest framträdande, men de enskilda smakerna går inte att urskilja.

Pasta med tonfisksås (4 port)

  • 2 små burkar tonfisk i olja
  • 1 purjolök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad dill (fryst går bra)
  • kinesisk soja, salt

Skölj och strimla purjolöken. Häll av oljan från tonfisken och dela sönder den med en gaffel i en djup tallrik.

Fräs purjolöken i matfett i en stekpanna.

Häll på grädden och rör ned tomatpuré och dill.  Krydda med salt och soja.

Lägg i tonfisken och låt koka upp.

Smaka av med salt, dill och ev. tomatpuré utrörd i lite vatten (lättare att röra ner så).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s